Recepty

Recepty > polévky > krémová bramboračka s hříbky

Krémová bramboračka s hříbky

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g brambor, 1 smetana ke šlehání, 1/2 litru kuřecího vývaru, 80 g másla, 1 najemno nakrájená střední cibule, 1 najemno nakrájená mrkev, 10 g na plátky nakrájených čerstvých hříbků, sůl, mletý pepř

Recept na přípravu:

Cibuli, mrkev, brambory a hříbky oloupeme a nakrájíme. Houby orestujeme do zlatova na malé pánvi a odložíme stranou. V hrnci necháme zpěnit máslo a na něm orestujeme cibuli a brambory s mrkví. Vše zalijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem a vaříme na mírném plameni doměkka. Poté odstavíme z plotýnky, rozmixujeme, vrátíme na plotýnku a přivedeme k varu. Nyní zvolna přilijeme smetanu. Před podáváním ozdobíme talíře orestovanými houbami.

Další recepty:
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Hříbky na smetaně jsou jídlo z hub.
Krémová česnečka se stroužkem česneku pro zvýraznění chuti.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Egyptská polévka z červené čočky s citronem na přikyselení.
Polévka z červené čočky a rajčat pokud je třeba, dosladíme.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Krémová bramboračka s houbami

Recepty
Motto

Krémová bramboračka s hříbky přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.