Recepty > polévky > krémová bramboračka s houbami
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na 4 porce: 4 lžičky olivového oleje, 2 špetky mlétého černého pepře, 3 šalotky, 1 stroužek česneku, 1,5 kg na kousky nakrájených brambor, 2 snítky čerstvého tymiánu, 1 lžička čerstvé majoránky, 1 špetka strouhaného muškátového oříšku, 250 ml smetany, sůl dle chuti, polovina hrsti slaniny, 1 hrst hub, 1 l zeleninového vývaru, 1 l vody
Recept na přípravu:
V hrnci rozpalte polovinu oleje, přidejte slaninu a 2-3 minuty ji smažte dokřupava, vylovte ji a odložte stranou. Do hrnce přidejte zbylý olej a minutu na něm opékejte nasekané šalotky, přidejte pokrájené houby a ke konci česnek. Poté vsypte brambory, tymián, majoránku a 3-4 minuty za stálého míchání opékejte. Zalijte 1 litrem zeleninového vývaru a litrem vody. Přiveďte k varu a vařte 15-20 minut. Rozmixujte tyčovým mixérem, vmíchejte smetanu, dochuťte solí, pepřem a majoránkou a ještě chvíli povařte.
Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Kuřecí maso s kokosovým mlékem kterým směs přelijte.
Krémová česnečka se stroužkem česneku pro zvýraznění chuti.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Egyptská polévka z červené čočky s citronem na přikyselení.
Polévka z červené čočky a rajčat pokud je třeba, dosladíme.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Polévka z červené čočky a mrkve
Krémová bramboračka s houbami přináší na české talíře svoji chuť.