Recepty > polévky > krémová bažantí polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
bažant, kořenová zelenina, 1,5 dl šlehačky, sušené houby, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, vegeta, koriandr, hladká mouka
Recept na přípravu:
Bažanta dáme vařit spolu s kořenovou zeleninou, osolíme a přidáme sušené houby, bobkový list a nové koření. Když zvěřina změkne, vyjmeme ji z vývaru, maso obereme od kosti a nakrájíme na drobné kousky. Z vývaru vyjmeme koření. Vývar spolu se zeleninou rozmixujeme, přidáme smetanu a mletý koriandr. Podle potřeby dochutíme vegetou, pepřem a solí a zahustíme moukou. Do hotové krémové polévky přidáme nakrájené maso.
Další recepty:
Italské těstoviny se špenátem dochutíme smetanou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Španělská česnečka ke které přidáme osmažené kostičky bagety.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Selská bramborová polévka doplňují ji vaječné nočky.
Srbské brambory posypeme strouhaným sýrem.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Cuketová polévka s rajčaty kterou rozmixujeme.
Zimní minestrone podáváme s pečivem.
Fazolová čorba kterou okyselíme citronovou šťávou.
Srbská čorba ze zeleniny, masa a brambor.
Cuketová polévka bez smetany ozdobená čerstvým oreganem a sýrem.
Cuketová omáčka na špagety.
Bažantí polévka
Krémová bažantí polévka má své chuťové kouzlo.