Recepty > polévky > krém z hrachu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g hrachu, 250 ml kysané smetany, 2 vaječné žloutky, sůl, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Hrách uvaříme v litru a čtvrt vody do měkka a prolisujeme. Polévku osolíme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali žloutky. Poté hrachový krém jen prohřejeme, sypeme petrželkou a doplníme osmaženou žemlí.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Šunkové noky do polévky zavaříme v polévce.
Hrachová polévka ze sáčku je rychle hotova.
Pivní cibulačka s kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Bílá polévka s vajíčkem natvrdo nebo nahniličku.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami do které řidáme zbytek mléka.
Smetanová koprová omáčka s knedlíkem.
Zelňačka s klobásou a bramborami.
Hrachová polévka
Ochutnejte recept krém z hrachu.