Recepty > omáčky > králík na moravance
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
porce králičího masa, anglická slanina, 2 cibule, zeleninová směs Moravanka
Jak připravit tento recept:
Jednotlivé porce králičího masa osolíme a obalíme v anglické slanině. Naskládáme do pekáčku, navrstvíme na něj zeleninovou směs Moravanka i s nálevem, přidáme na osminky nakrájenou cibuli, pekáček přiklopíme a pečeme na 180 °C cca hodinu a čtvrt. Pokud je potřeba, podléváme. Krátce před dopečením odkryjeme a dopečeme.
Králíka na moravance podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Další recepty:
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Hovězí na česneku podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí stehna na zelenině a bramborech.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Králík na zelenině s bramborem.
Úhoř na víně kterého dusíme přibližně 30 minut.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Kuře na Moravance podáváme s bramborovým knedlíkem.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Králík na olivách s česnekem.
Králík na česneku
Dozvíte se zde, jak se připravuje králík na moravance a recept na přípravu.