Recepty > polévky > králičí polévka s okurkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny jsou uvedeny přímo v receptu.
Recept na přípravu:
Králičí předek uvaříme v osolené vodě s 1 bobkovým listem, vývar si scedíme, maso obereme a nakrájíme na kousky. Na malé kousky nakrájíme asi 10 dkg uzeného masa, kdo chce polévku ještě vydatnější, nakrájí i 10 dkg měkkého salámu a orestujeme na pánvi bez tuku. Na kastrolu rozpustíme asi 2 lžíce másla, zpěníme na něm větší nakrájenou cibuli, přidáme malou konzervičku rajského protlaku, 4 nakrájená rajčata (raději bez jadérek) a 4 sladkokyselé nakrájené okurky a dusíme, až se tekutina odpaří, pak přilijeme vývar z králíka, podle chuti opepříme, dosolíme, povaříme a před koncem přidáme maso a osmahnuté uzené se salámem. Jednotlivé porce zdobíme kolečkem citronu a lžící kysané smetany nebo šlehačky.
Další recepty:
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Španělská polévka gazpacho podávaná vychlazená.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Francouzská bramboračka dochucená majoránkou.
Králičí polévka se smetanou a sušenými houbami.
Bouillabaisse z plodů moře.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Andaluské gazpacho chutná s pečivem.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou.
Francouzská majonéza s trochou hořčice.
Fazolová čorba ze zelených fazolek.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Králík na slanině
Králičí polévka s okurkou přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.