Recepty > polévky > kotlíková gulášovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
hovězí kližka, tuk, cibule, brambory, zelené papriky, rajčata, mletá paprika, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Maso omyjeme a pokrájíme na menší kostky. Na tuku zpěníme hrubě pokrájenou cibuli, zasypeme paprikou, krátce orestujeme, přidáme na proužky nakrájenou papriku, oloupaná a na menší kousky nakrájená rajčata. Vše společně chvíli podusíme na mírném plameni. Občas zamícháme a mírně podléváme vroucí vodou. K měkkému masu v polévce přidáme oloupané brambory nakrájené na malé kostičky. Přilijeme vroucí vodu, dochutíme solí a pepřem a dovaříme. Polévku podáváme s čerstvým chlebem.
Další recepty:
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Gulášovka s párkem a brambory.
Kapustová polévka s bramborem který necháme vařit do změknutí.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Kyselica s klobásou a brambory.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Kedlubnová polévka s rýží
Kotlíková gulášovka má své chuťové kouzlo.