Recepty > vepřové maso > kotlety s hrachovou kaší
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 kotlety z krkovice nebo vepřového hřbetu, 4 lžíce tuku, 350 g suchého hrachu, majoránka, 50 g másla, 2 lžíce mléka, sůl, pepř, 1/2 stroužku česneku, 1 cibule
Postup přípravy:
Na pánvi rozehřejeme tuk, na kterém osmahneme kotlety z obou stran dozlatova.
Den předem namočený hrách uvaříme s majoránkou doměkka. Uvařený hrách scedíme a rozmačkáme nebo umeleme, vložíme do hrnce, přidáme rozpuštěné máslo, mléko, sůl, pepř, utřený česnek, ohřejeme na plotně a mícháním vytvoříme hrachovou kaši.
Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Vepřové kotlety podáváme s hrachovou kaší posypanou osmahnutou cibulkou.
Další recepty:
vepřo knedlo zelo, vepřová rolka se šunkou a sýrem, řecké brambory, vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou, zapečené vepřové kotlety, vepřová směs se zelím a houbami na bramboráky, zapečená vepřová krkovice, zapečené vepřové plátky s okurkou, vepřové řízky se zeleným pepřem a Hermelínem, velikonoční nádivka, vajíčková tlačenka, kuřecí rolka, sedmihradské zelí
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.