Recepty > omáčky > koprová omáčka ze sušeného kopru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
40 g másla, 4 lžíce hladké mouky, 1 litr mléka, 4-5 lžic sušeného kopru, 1 kostka zeleninového vývaru, cukr, ocet
Jak připravit tento recept:
V hrnci si z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme mlékem. Přisypeme sušený kopr a vše přivedeme za stálého míchání k varu. Přidáme kostku vývaru a necháme provařit asi 10 minut. Nakonec dochutíme cukrem a octem a podáváme s knedlíkem, bramborem a vařeným vajíčkem.
Další recepty:
Ryby nakládané na kyselo necháme odležet.
Koprová omáčka se smetanou.
Smaženice z hub s chlebem.
Majonéza z mléka dochucená solí, octem, pepřem a hořčicí.
Bavorská svíčková s masem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Boršč bez masa necháme přejít varem a podáváme.
Polévka z medvědího česneku kterou posypeme petrželkou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Sladká koprová omáčka s rozkvedlaným žloutkem.
Houbová svíčková zahuštěná a okyselená.
Rychlá koprová omáčka kterou odáváme s knedlíky a hovězím masem.
Česnečka z medvědího česneku s uvařenou rýží.
Smetanová koprová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprová omáčka ze sušeného kopru a recept na přípravu.