Recepty > omáčky > koprová omáčka zahuštěná bramborem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 velký brambor, 300 ml vývaru, 500 ml mléka (dle potřeby), nakládaný kopr v soli nebo čerstvý nebo sterilovaný, ocet, cukr, sůl
Jak připravit tento recept:
Bramboru nakrájíme na drobnější kostičky a uvaříme doměkka ve vývaru. Pak ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme mléko dle potřeby, kopr v soli a necháme za stálého míchání povařit. Dochutíme a podáváme s bramborem, knedlíkem a vařeným hovězím masem nebo ztraceným vejcem.
Další recepty:
Polévka z medvědího česneku kterou posypeme petrželkou.
Citronový bešamel ke kterému vmícháme vaječný žloutek.
Ryby nakládané na kyselo necháme odležet.
Rychlá koprová omáčka kterou odáváme s knedlíky a hovězím masem.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Smaženice z hub s chlebem.
Sladká koprová omáčka s rozkvedlaným žloutkem.
Kuřecí řízky v jogurtu osmažíme na rozehřátém oleji.
Koprová omáčka se smetanou.
Majonéza z mléka dochucená solí, octem, pepřem a hořčicí.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Smetanová koprová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprová omáčka zahuštěná bramborem a recept na přípravu.