Recepty > omáčky > koprová omáčka z bešamelu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
cukr, 3 lžíce hladké mouky, hrst kopru, máslo, ocet, 1 kelímek smetany, sůl, 1 litr vývaru
Jak připravit tento recept:
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme hovězím vývarem a mlékem a několik minut povaříme. Vzniklý bešamel přepasírujeme přes husté sítko, abychom se zbavili hrudek. Do základu přidáme pokrájený čerstvý kopr a smetanu. Dochutíme do sladkokysela.
Koprovou omáčku z bešamelu podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami, brambory a vařeným vejcem.
Další recepty:
Smaženice z hub s chlebem.
Sladká koprová omáčka s rozkvedlaným žloutkem.
Houbová svíčková zahuštěná a okyselená.
Ryby nakládané na kyselo necháme odležet.
Koprová omáčka se smetanou.
Majonéza z mléka dochucená solí, octem, pepřem a hořčicí.
Citronový bešamel ke kterému vmícháme vaječný žloutek.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Boršč bez masa necháme přejít varem a podáváme.
Polévka z medvědího česneku kterou posypeme petrželkou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Rychlá koprová omáčka kterou odáváme s knedlíky a hovězím masem.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Smetanová koprová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprová omáčka z bešamelu a recept na přípravu.