Recepty > moučníky a dezerty > koblihy z trouby
Suroviny potřebné pro přípravu:
mléko v množství podle toho, kolik kvásku budeme potřebovat, cukr, kvasnice
Recept na přípravu:
Z uvedených surovin zpracujeme těsto. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut) dozlatova.
Ihned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
Z uvedeného množství surovin připravíme 24 koblih.
Další recepty:
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Meruňkové čatní plníme do sklenic.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Kynuté bramborové koblihy na které můžeme dát sladkou marmeládu.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Kynuté ovocné meruňkové knedlíky mírně natrhneme vidličkou, aby vyšla pára.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Kvásek na koblihy
Koblihy z trouby vykouzlí na stole lahodnou chuť.