Recepty > moučníky a dezerty > koblihy s povidly
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 g droždí, 250-300 ml mléka, 2 lžíce krupicového cukru, 450 g hladké mouky, 50 g polohrubé mouky, 3 žloutky, 100 g majolky, r. tresť, 200 g švestkových povidel, olej, moučkový cukr
Recept na přípravu:
Připravte kvásek: droždí rozdrobte do mísy, zalijte trochou vlažného mléka, přidejte cukr, trochu hladké mouky a přikryté nechte vyběhnout. Zbytek hladké mouky smíchejte s polohrubou, žloutky, majolkou, trestí, zbytkem mléka a kváskem do hladkého těsta. Nechte 45-60 minut vykynout. Těsto rozválejte do centimetrové placky. Vykrájejte skleničkou kolečka, na polovinu dejte vždy vrchovatou lžičku povidel, přiklopte zbylými kolečky a opět "utěsněte" skleničkou. Nechte 20 minut kynout. Smažte z obou stran ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte pocukrované.
Další recepty:
Meruňkové čatní plníme do sklenic.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Kynuté ovocné meruňkové knedlíky mírně natrhneme vidličkou, aby vyšla pára.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Kynuté bramborové koblihy na které můžeme dát sladkou marmeládu.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Muffiny s kousky čokolády, zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Recept na koblihy
Recept na koblihy s povidly vykouzlí na stole lahodnou chuť.