Recepty > moučníky a dezerty > koblihy
Suroviny potřebné pro přípravu:
500g polohrubé mouky, 40g droždí, 50g cukru, 2-3 lžíce oleje, 250ml vlažného mléka, 2 žloutky, 1/2 lžičky soli, několik kapek r. tresti
Recept na přípravu:
Do trochy vlažného mléka přidáme cukr, rozdrobíme kvasnice a necháme vyběhnout. Kvásek přidáme k mouce, žloutkům, soli, zbytku mléka, tresti a necháme kynout. Když těsto vykyne, menší skleničkou vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko dáme doprostřed náplň a na ni položíme vrchní kolečko těsta. Kraje důkladě uzavřeme konci nehtů, aby náplň nevytekla. Zapneme si troubu na 50 °C. a na deset minutek dáme ještě koblížky nakynout. Pak koblížky pečeme na oleji.
Další recepty:
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Kynuté ovocné meruňkové knedlíky mírně natrhneme vidličkou, aby vyšla pára.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Meruňkové čatní plníme do sklenic.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Kynuté bramborové koblihy na které můžeme dát sladkou marmeládu.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Muffiny s kousky čokolády, zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Banánové koblihy
Recept na koblihy vykouzlí na stole lahodnou chuť.