Recepty > polévky > knedlíčky z droždí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g droždí, 30 g másla, 1 stroužek česneku, 1 vejce, strouhanka, špetka majoránky, špetka pepře
Recept na přípravu:
Na rozpálené máslo dáme prsty rozdrobenou kostku droždí a za stálého míchání necháme droždí na pánvičce rozpustit a poté pánvičku odstavíme. Přidáme rozkvedlané vejce, majoránku, rozmačkaný česnek, osolíme, mírně opepříme a vše zahustíme strouhankou na hustší těsto, ze kterého vytvoříme menší kuličky, nebo lžičkou knedlíčky, které zavaříme přímo do vroucí polévky, ve které je zaváříme 5-8 minut.
Další recepty:
Jarní minestrone zakápnutá kapkou olivového oleje.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Salát z červené řepy smícháme se zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Jarní bramborová polévka s lučinou a bylinkami.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Cuketa na kari do které přidáme kokosové mléko.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Houbové knedlíčky do polévky ze strouhanky a bílkového sněhu.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Polévka z droždí do které přidáme vajíčko a mícháme.
Letní minestrone
Ochutnejte recept knedlíčky z droždí.