Recepty > polévky > knedlíčky do vývaru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce dětské krupice, 2 vejce, špetka soli, špetka mletého pepře, špetka sušené pažitky, 1 špetka sušené petrželky, 2 lžíce oleje, ibulová nať
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme lžíci polohrubé mouky a ještě chvíli necháme na ohni. Poté odstavíme a po vychladnutí přidáme zbytek mouky, krupici a 1-2 vejce, dochutíme solí, pepřem a bylinky. Vytváříme knedlíčky, které vhazujeme do vařícího vývaru a vaříme, dokud knedlíčky nebudou uvařené (cca 10 minut).
Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou a pokrájenou zelenou petrželovou natí.
Knedlíčky do polévky bez vajec zavaříme.
Jarní minestrone zakápnutá kapkou olivového oleje.
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu s trochou másla.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Jarní bramborová polévka s lučinou a bylinkami.
Knedlíčky z játrové paštiky zavaříme.
Polévka z droždí do které přidáme vajíčko a mícháme.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Drůbeží játrová paštika na níž položíme lžíci roztopeného másla.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater
Ochutnejte recept knedlíčky do vývaru.