Recepty > polévky > klobásová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibuli, 1 šunková klobása, sladká paprika, kmín, hladká mouka, 2 větší brambory, masový bujon
Noky: hrubá mouka, vejce, sůl
Recept na přípravu:
Na oleji osmahneme cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájenou klobásu, 1 lžičku sladké papriky, kmín, zaprášíme hladkou moukou a orestujeme. Zalijeme studenou vodou, do které přidáme bujon a nakrájené brambory. Přivedeme k varu. Hrubou mouku, vejce a sůl smícháme, uděláme těsto a malou lžičkou vykrajujeme noky, které vkládáme do vroucí vody. Nakonec dochutíme.
Další recepty:
Kapustnica s vařenými brambory.
Cuketový kotlík podáváme s česnekovými topinkami nebo chlebem.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Zelná polévka s uzeným masem doplněná brambory.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Bramborová česnečka s česnekem.
Zelňačka s klobásou dochucená cukrem.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Polévka z jelítek do které přidáme uvařené kroupy.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Falešná mozečková polévka z květáku
Klobásová polévka přináší na české talíře svoji chuť.