Recepty > polévky > kedlubnová polévka s bramborem
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na 4 porce: 1 cibule, 2 lžíce čerstvé petrželky, 3 stroužky česneku, 3 brambory, 2 kedlubny, 1 lžička sušené majoránky, 1 lžíce másla, 1 mrkev, sůl, mletý černý pepř
Recept na přípravu:
Zeleninu omyjeme a očistíme. Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme.
V hrnci osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nasekanou cibuli dozlatova, potom přidáme nakrájené nudličky mrkve a orestujeme. Když mrkev pustí barvu, přidáme polovinu česneku. Necháme ho rozvonět a vmícháme hrubě nastrouhané kedlubny (mladé kedlubnové lístečky si odložíme stranou pro ozdobení polévky při podávání). Zalijeme vodou a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Polévku přivedeme k varu, osolíme, ztlumíme plamen a necháme vařit do měkka.
Před dovařením přidáme zbylý česnek a necháme projít varem. Dochutíme solí, mletým černým pepřem a promnutou majoránkou. Ozdobíme nasekanou petrželkou a na jemno nakrájenými mladými kedlubnovými lístečky.
Další recepty:
Kapustová polévka je vařená do změknutí brambor a hub.
Kedlubnová polévka se smetanou a pokrájenými natvrdo vařenými vejci.
Cibulačka se sýrem a petrželkou.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Zimní minestrone ke které podáváme krutonky nebo pečivo.
Zelňačka s klobásou a smetanou ke které přidáme kostičky brambor.
Lívance s ovesnými vločkami podáváme posypané skořicí.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně okyselit octem.
Krémová kapustová polévka ozdobená snítkou čerstvé petrželky.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanu na zjemnění.
Bramborový guláš s klobásou a paprikou.
Krémová česnečka recept
Kedlubnová polévka s bramborem má své chuťové kouzlo.