Recepty > polévky > kedlubnová krémová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
50g másla, 3 lžíce hladké mouky, 300g kedlubny (oloupané), mletý pepř, sůl, vegeta, nadrobno nasekaná petrželka
Recept na přípravu:
Necháme si rozpustit máslo, přidáme mouku a připravíme si zlatavou jíšku. Postupně zaléváme studenou vodou a šleháme dohladka. Poté přidáme kedlubny nakrájené na jemné nudličky, přidáme trochu mletého pepře, vegety a vaříme doměkka. Podle potřeby osolíme, odstavíme a posypeme nasekanou petrželkou.
Další recepty:
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Zimní minestrone ke které podáváme krutonky nebo pečivo.
Zelňačka s klobásou a smetanou ke které přidáme kostičky brambor.
Kapustová polévka je vařená do změknutí brambor a hub.
Lívance s ovesnými vločkami podáváme posypané skořicí.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně okyselit octem.
Krémová kapustová polévka ozdobená snítkou čerstvé petrželky.
Kedlubnová polévka se smetanou a pokrájenými natvrdo vařenými vejci.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanu na zjemnění.
Bramborový guláš s klobásou a paprikou.
Cibulačka se sýrem a petrželkou.
Krémová česnečka recept
Kedlubnová krémová polévka má své chuťové kouzlo.