Recepty > kuře > kavkazský šašlik
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
kuřecí maso bez kostí, 1 větší cibule, sůl, mletý pepř, další koření dle chuti, ocet, voda
Postup přípravy:
Na kousky nakrájené kuřecí maso a nadrobno nasekanou cibuli vložíme do mísy a ručně silou promačkáme. Vzniklou šťávu v míse ponecháme. Přidáme sůl, pepř, další koření dle chuti, vše zalijeme octem smíchaným s vodou v poměru 1:1 a opět ručně promačkáme. Směs necháme uležet přes noc v ledničce. Takto připravené maso napichujeme postupně na špízové jehly. Jehly klademe na rozpálený gril a maso průběžně poléváme octovou vodou. Po upečení ponecháme kavkazský šašlik na jehlách a podáváme se zeleninovou přílohou.
Další jídla:
Čínské nudle připravíme v pánvi WOK.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Kuřecí karbanátky podáváme s vhodnou přílohou.
Labužnický šašlik z telecích jater.
Kuře s nádivkou z rohlíků.
Kuřecí rizoto posypeme strouhaným sýrem.
Vietnamské nudle s hovězím masem zalijeme vývarem.
Kuřecí soté na kari se žampiony.
Houbové karbanátky z čerstvých hub.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Chilli omáčka z rajčat a papriček.
Kuřecí rizoto na kari
Recept, podle kterého připravíme pokrm kavkazský šašlik.