Recepty > kuře > kari krém z kuřete
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
čtvrtka kuřete, sůl, mrkev, celer, cibule, 50 g hladké mouky, 50 g másla, kari koření, masox, 1 vaječný žloutek, 200 ml mléka
Postup přípravy:
Kuře zalijeme 800 ml studené osolené vody a vaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli. Z mouky a másla si připravíme jíšku, do které přidáme kari koření, zalijeme dalšími 600 ml vody, rozmixujeme a povaříme 25 minut. Polévku přecedíme, přidáme mléko, masox a nadrobno nakrájené uvařené kuřecí maso. Ještě chvíli povaříme, přidáme žloutek rozmíchaný v troše mléka a promícháme.
Podáváme s brambory.
Další jídla:
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Mascarpone krém z italského sýra.
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou, kterou je přelijeme.
Kuře na kari a ananasu podáváme s vhodnou přílohou.
Zeleninový krém podle chuti osolíme.
Pečené kuře na moravance pečeme ve vyhřáté troubě.
Medová marináda na maso.
Marináda na kuřecí maso s kari.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem kterou potřeme vrstvou hořčice a kečupu.
Žampionový krém vaříme 10-15 minut.
Kuřecí naložené v marinádě
Recept, podle kterého připravíme pokrm kari krém z kuřete.