Recepty > mleté maso > karbanátky plněné hermelínem
Potřebné suroviny:
500g mletého masa (vepřové + hovězí), 1 cibule, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce strouhanky, 2 hermelíny, sůl, olej
hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení
Postup přípravy:
Do mísy vložíme mleté maso, nadrobno pokrájenou cibuli, strouhanku, grilovací koření, osolíme (opatrně, protože grilovací koření a některé koupené směsi masa jsou již solené) a důkladně promícháme.
Hermelíny podélně rozkrojíme každý na 3 kolečka.
Připravenou masovou hmotu rozdělíme na 6 částí a z každé vytvoříme 2 placky. Na první placku položíme kolečko hermelínu, přiklopíme druhou plackou a spojíme, dobře uzavřeme strany a zformujeme do karbanátku.
Každý karbanátek obalíme v trojobalu jako řízek (v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance) a z obou stran smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Karbanátky plněné hermelínem podáváme s brambory, bramborovou kaší, hranolky nebo bramborovým salátem.
Další jídla:
Kuřecí karbanátky upečeme dozlatova.
Babiččina zelňačka kterou přelijeme rozšťouchané brambory.
Sýrová roláda z plátkového sýra podávaná s pečivem.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Kuřecí biftečky pečeme na rozpáleném oleji.
Zelné závitky s rýží ozdobíme trochou petrželky.
Plněné papriky s rajskou omáčkou vložíme do rozehřáté trouby a upečeme.
Plněné papriky se sýrem pečeme, až se udělá kůrka.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaným sýrem.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Houbové karbanátky s masem podáváme s bramborovou kaší.
Biftečky z mletého masa
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo karbanátky plněné hermelínem.