Recepty > zeleninové > kapustové řezy s mletým masem
Potřebné suroviny:
2 lžíce oleje, 1 cibule, 300-400 g mletého masa (směs), 4-5 stroužků česneku, mletý pepř, drcený kmín, koření vegeta, sůl, 1 menší kapusta, 3-4 vejce, 2-3 lžíce strouhanky, tuk na vymazání a strouhanku na vysypání zapékací misky
Postup přípravy:
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, rozetřený česnek, koření, sůl a osmahneme. Podlijeme malým množstvím vody a podusíme doměkka. Mezitím kapustu rozdělíme na čtvrtky a krátce povaříme. Do masového základu vmícháme okapanou na nudličky pokrájenou kapustu, rozšlehaná vejce a dochutíme. Zahustíme strouhankou a hmotu rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané nebo papírem na pečení vyložené zapékací misky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova. Podáváme s vařenými brambory.
Další jídla:
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Cuketa na kari s rýží.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Zapečené brambory se šlehačkou, sýr necháme roztéci.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Cuketové zelí dusíme.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Hraběnčiny řezy s jablky
Kapustové řezy s mletým masem pohladí chuťové pohárky.