Recepty

Recepty > polévky > kapustová polévka z růžičkové kapusty

Kapustová polévka z růžičkové kapusty

Suroviny potřebné pro přípravu:

120 g růžičkové kapusty, 70 g brambor, 40 g oleje (nebo másla), 40 g cibule, 40 g hladké mouky, majoránka, mletý pepř, sůl
Doba přípravy: 30 minut

Recept na přípravu:

Růžičkovou kapustu omyjeme a nakrájíme. Očištěné brambory nakrájíme na menší kousky. Kapustu a brambory vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme vařit do poloměkka. Mezitím si připravíme cibulovou jíšku. Rozpálíme olej nebo máslo, přidáme najemno pokrájenou cibulku a necháme ji zpěnit. Poté přidáme hladkou mouku a připravíme si jíšku, kterou zředíme vodou a vmícháme do polévky, kterou ještě chvíli povaříme. Nakonec dochutíme majoránkou, mletým pepřem a dosolíme.

Další recepty:
Hrachová polévka z mraženého hrášku chutná s čerstvým pečivem.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanu na zjemnění.
Lívance s ovesnými vločkami podáváme posypané skořicí.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Kuřecí nudličky s Nivou a brokolicí podáváme s brambory jako přílohou.
Kuřecí nudličky se zeleninou dusíme, až je maso měkké.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně okyselit octem.
Cibulačka se sýrem a petrželkou.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Kapustová polévka je vařená do změknutí brambor a hub.
Zimní minestrone ke které podáváme krutonky nebo pečivo.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Krémová kapustová polévka ozdobená snítkou čerstvé petrželky.
Kapustová polévka s bramborem

Recepty
Motto

Kapustová polévka z růžičkové kapusty má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.