Recepty > polévky > kapustnica ze Slovenska
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g brambor, 120 g kysaného zelí, kmín, 200 ml kysané smetany, 20 g hladké mouky, 1 vaječný žloutek, 30 g másla, 1 lžíce sladké papriky, čabajská nebo jiná klobása, sůl
Recept na přípravu:
Brambory oloupeme, přidáme sůl, kmín a vaříme. Když se brambory trochu povařily, přidáme drobně nakrájené kysané zelí, klobásu nakrájenou na kolečka a vše uvaříme do měkka. Poté přilijeme kysanou smetanu smíchanou s moukou, povaříme a nakonec přimícháme papriku rozetřenou s máslem a žloutek rozmíchaný ve smetaně nebo mléce.
Další recepty:
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Zabijačková polévka z jelit.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Bramborová česnečka s česnekem.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Polévka z jelítek do které přidáme uvařené kroupy.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Kapustnica s vařenými brambory.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Pečená husí stehna pečeme za stálého polévání vypečenou šťávou.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Slovenská kapustnica
Kapustnica ze Slovenska přináší na české talíře svoji chuť.