Recepty > polévky > kapustnica z kysaného zelí
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vody z kysaného zelí, 500 g vepřové kotlety, 500 g brambor, 5 bobkových listů, lžíce celého pepře, lžička soli, lžička cervené papriky
Recept na přípravu:
Z vepřové kotlety, bobkového listu, pepře a soli připravíme vývar. Když je maso měkoučké, přilijeme do vývaru vodu z kysaného zelí a znovu důkladně provaříme. Záleží na tom jak je štáva ze zelí kyselá, vlévejte pomalu a množství si určete podle vlastní chuti. Nakonec přidáme papriku pro hezkou barvu. Polévku podáváme s vařenými brambory.
Další recepty:
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Tatarka z kysané smetany a okurky.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Houbová svíčková chutná s houskovým knedlíkem.
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Gulášová polévka z konzervy podávaná s pečivem.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Zeleninová polévka s nudlemi při podávání ji posypeme parmezánem.
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Celerová polévka s bramborem
Kapustnica z kysaného zelí má své chuťové kouzlo.