Recepty > zeleninové > kapusta zapečená s masem a rýží
Potřebné suroviny:
1 hlávka kapusty, 250 g rýže, 500 g mletého masa, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 4 lžíce rajského protlaku, 1-2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, kmín, 1 dl mléka, 2 vejce
Postup přípravy:
Kapustu rozkrojíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě (asi 58 minut). Pak scedíme a pokrájíme na nudličky. Rýži uvaříme, jak jsme zvyklí. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme maso, prudce orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme troškou vody a 10 minut dusíme pod pokličkou. Pak přidáme protlak, rozmačkaný česnek a promícháme. Zapékací misku nebo pekáč vymažeme olejem nebo máslem. Rozložíme do něho rýži, na ni navrstvíme maso a přikryjeme kapustou. Osolíme, opepříme a vložíme do vyhřáté trouby (200°C). V mléce rozšleháme vidličkou celá vejce, osolíme, opepříme a po deseti minutách pečení rovnoměrně rozlijeme po povrchu kapusty. Vrátíme do trouby a ještě asi 10 minut necháme zapéct.
Další jídla:
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Cuketa na kari s rýží.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Zapečené brambory se šlehačkou, sýr necháme roztéci.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Cuketové zelí dusíme.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Cukety plněné mletým masem
Kapusta zapečená s masem a rýží pohladí chuťové pohárky.