Recepty

Recepty > zelí > kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Recept - Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

kachní stehna, kmín, sůl, majoránka, červené, sterilované červené zelí, olej, cibule

Recept na přípravu:

Kachní stehna okmínujeme, osolíme, posypeme majoránkou, vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme, vložíme do předem vyhřáté trouby, ve které kachní stehna upečeme. Po přibližně půl hodině pečení odkryjeme a pokračujeme v pečení tak dlouho, až je kachna měkká a získá zlatou křupavou kůrčičku. V průběhu odkrytého pečení stehna průběžně přeléváme výpekem.

Mezitím rozehřejeme olej, na kterém zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme sterilované červené zelí, mírně podlijeme a 20 minut vaříme, v té době by měla být voda téměř vyvařená, zaprášíme tedy hladkou moukou a ještě chvilku povaříme. Nakonec dochutíme zelí octem a cukrem dle chuti.

Podáváme s bramborovým knedlíkem jako vhodnou přílohou.

Dobrou chuť.

Další recepty:
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Ruský boršč rozehraje symfonii chutí.
Bůček na zelí je recept české kuchyně.
Hlávkový salát jako příloha.
Boršč z hovězího a vepřového masa které vaříme v osolené vodě.
Kachna na medu zve ke stolu.
Kyselé zelí na sladko podáváme s knedlíkem a masem.
Zelná polévka s klobáskou.
Kachna Jüan-pao na čínský způsob.
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Zelný salát z čerstvého zelí

Recepty
Kachna

Ochutnejte recept kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.