Recepty > kuře > kachna pečená s kmínem
Potřebné suroviny:
1 kachna, sůl, kmín
Postup přípravy:
Očištěnou kachnu uvnitř i z vnější strany osolíme a i dovnitř nasypeme kmín. Vložíme ji do pekáče, zalijeme malým množstvím vody a ještě trochu posypeme kmínem. Přikrytou asi 40 minut dusíme. Pak pokličku sejmeme a kachnu dopečeme v dobře vyhřáté troubě. Chceme-li urychlit pečení, pak vkládáme pekáč na dno trouby, ale kachnu musíme více hlídat. Častěji troubu otevíráme a povrch poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem. Během pečení kachnu pomocí vidlice obracíme. Do kachny píchneme, jen když chceme zjistit, zda je dobře do měkka upečená. Měkkou kachnu vyjmeme, naporcujeme na 6 8 porcí a maso vložíme zpátky do šťávy a dáme do trouby prohřát. Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a zelím.
Další jídla:
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Marinované kuře s bramborem.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachna pečená na kmíně
Recept na přípravu jídla kachna pečená s kmínem přináší na talíř svoji chuť.