Recepty > kuře > kachna pečená s jablky a zázvorem
Potřebné suroviny:
1 kachna (2 kg)
světlý vinný ocet
2 jablka
1 malý svazek tymiánu
5-6 čerstvých bobkových listů
100 g zázvoru
olivový olej
500 ml kuřecího vývaru
sůl
pepř
Postup přípravy:
Troubu si necháme vyhřát na teplotu 220°C. Kachnu omyjeme, důkladně ji osušíme a ze všech stran potřeme octem. Břišní dutinu naplníme oloupanými a na kousky nakrájenými jablky, tymiánem, bobkovým listem a oloupaným a na kostičky nakrájeným zázvorem. Poté kachnu ze všech stran osolíme a opepříme, potřeme olejem, dáme na mřížku do pekáče a pečeme 20 minut. Poté teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších 50 minut, občas potřeme výpekem. Nakonec kachnu vyjmeme, z pekáče odebereme větší množství tuku, vlijeme vývar a svaříme na šťávu. Poté do ní zamícháme rozmačkaná jablka z kachní dutiny a podáváme společně s masem.
Další jídla:
Srbský džuveč podáváme se zeleninovým salátem.
Krůta na pomerančích s brambory.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Králík na víně zjemněný kouskem másla.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Kachna na medu s brambory.
Hovězí líčka na červeném víně osolíme a opepříme.
Pečená kachna s jablky
Recept na přípravu jídla kachna pečená s jablky a zázvorem přináší na talíř inspiraci.