Recepty > kuře > kachna pečená s jablky
Potřebné suroviny:
1 méně tučná kachna, 4-6 jablek, sůl, kmín
Postup přípravy:
Kachnu očistíme, osolíme, uvnitř i z vnějšku a okmínujeme. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, ale neloupeme, vložíme je do břišního otvoru a otvor zašijeme větším stehem. Takto připravenou kachnu vložíme do pekáče, zalijeme vodou a nejdříve dusíme přikrytou na sporáku. Doba dušení je podle druhu a velikosti kachny. Pak dáme kachnu do trouby a pečeme. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem z drůbků. Kachnu upravovanou na jablkách musíme více hlídat, aby se nepřipálila, protože jablka obsahují cukr, který teplem při pečení karamelizuje.
Další jídla:
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Marinované kuře s bramborem.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kachna pečená na kmíně
Recept na přípravu jídla kachna pečená s jablky přináší na talíř svoji chuť.