Recepty > kachna > kachna pečená s jablkovým zelím
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 kachny, sůl, kmín, 100 g cibule, 1,2 kg jablek, 1,6 kg sterilovaného červeného zelí, 1 lžíce hladké mouky, cukr, ocet, 120 g jablečného pyré, 150 ml rybízového džusu, 1 lžíce červeného vína, divoké koření
Recept na přípravu:
Očištěné kachny okmínujeme, zvenčí i zevnitř osolíme a vložíme do pekáče. Jablka a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky a přidáme ke kachnám do pekáče. Podlijeme vodou a upečeme dozlatova. Během pečení kachny otáčíme a podléváme výpekem. Z výpeku pak připravíme šťávu.
Červené zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme do poloměkka. Poté přidáme jíšku připravenou z cibule a mouky, jablkové pyré, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme cukrem, octem a rybízovým džusem. Kachny naporcujeme na čtvrtky a podáváme s jablkovým zelím.
Další recepty:
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Kachna na medu zve ke stolu.
Játra na divoko ke kterém přidáme brusinky.
Pečená kachna s jablky kterou podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Kuře na divoko podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Rýžový nákyp s jablky upečeme v troubě.
Kuře na slanině podáváme s vařenými brambory.
Kachna na divoko
Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší recept kachna pečená s jablkovým zelím.