Recepty > kachna > kachna na pomerančích
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce oleje, sůl, 1 lžička tymiánu, 4 pomeranče, 2 jablka, 2 bobkové listy, hrst petrželky, 1 sklenice bílého přírodního vína, šťáva a kůra z pomeranče
Recept na přípravu:
Očištěnou kachnu potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a dvou jablek, bobkový list a sekanou petrželku. Takto připravenou kachnu pečeme ve vyhřáté troubě dočervena. Když je téměř měkká, podlijeme ji vínem. Do šťávy přidáme trochu strouhané pomerančové kůry a šťávy. Kachnu rozporcujeme a obložíme kolečky pomerančů.
Další recepty:
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Pomerančové kuře pečeme spíše odspodu.
Kachna na medu zve ke stolu.
Kuře na divoko podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Vepřové kotlety na pomerančích za občasného podlévání vodou dopečeme.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Kachna s jablky kterou během pečení přeléváme kachnu vypečenou šťávou.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi nebo rýží jako přílohou.
Kachna na divoko
Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší recept kachna na pomerančích.