Recepty > kuře > kachna na medu a zázvoru
Potřebné suroviny:
1 kachna
sůl
pepř
2 špetky kmínu
2 dl polosuchého bílého vína
100 g medu
100 g zázvoru
Postup přípravy:
Kachnu očistíme, omyjeme, osušíme. Sůl důkladně vetřeme do masa i zevnitř, opepříme a okmínujeme. Zázvor nastrouháme na jemném struhadle, dáme do lisu na česnek a vymačkáme z něj šťávu. Smícháme s medem a směsí potřeme celou kachnu. Vložíme do pekáče, podlijeme horkou vodou a vínem a vložíme do vyhřáté trouby. Zprudka pečeme otevřené při 200°C po dobu 20 minut, přiklopíme druhým pekáčem nebo alobalem a pečeme asi 2 hodiny na 165°C. Během pečení maso přeléváme výpekem. Ke konci pečení odklopíme, zvýšíme teplotu a dopečeme kůrčičku dozlatova.
Další jídla:
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Krůta na pomerančích s brambory.
Kachna na medu s brambory.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Hovězí líčka na červeném víně osolíme a opepříme.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Husa s jablky podlitá omáčkou.
Králík na víně zjemněný kouskem másla.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Kachna na divoko recept
Recept na přípravu jídla kachna na medu a zázvoru přináší na talíř inspiraci.