Recepty > kachna > kachna na majoránce s jablky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kachna, 4 jablka, majoránka, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Očištěnou a omytou kachnu ze všech stran osolíme, posypeme pepřem a majoránkou, vložíme do alobalové misky nebo pekáčku. Jablka zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky a vložíme do břišní dutiny kachny. Kachnu zašijeme nebo sepneme špejlí. Zalijeme šálkem vody a pečeme přibližně 60 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Během pečení kachnu podle potřeby podléváme.
Další recepty:
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Rýžový nákyp s jablky upečeme v troubě.
Kachna na medu zve ke stolu.
Kuře na divoko podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Kachna s jablky kterou během pečení přeléváme kachnu vypečenou šťávou.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Kuře na slanině podáváme s vařenými brambory.
Kachna na divoko
Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší recept kachna na majoránce s jablky.