Recepty > kachna > kachna na divoko
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kachna, 60 g slaniny, 40 g másla, kořenová zelenina, trocha citronové kůry, 70 ml octa, 40 g cibule, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, tymián, bobkový list, 1 hřebíček, jíška z 20 g mouky a másla a trochy cukru, 150 ml červeného vína, šťáva z 1/2 citronu, vývar
Recept na přípravu:
Očištěnou, vykuchanou a opláchnutou kachnu protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. V pekáči osmažíme na rozehřátém másle do růžova kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) nakrájenou na plátky, přidáme koření, kůru, vývar a ocet. Poté do pekáče vložíme kachnu, přikryjeme a dusíme v troubě do měkka za občasného podlévání vývarem. Když je kachna měkká, vyjmeme ji z pekáče a naporcujeme. Zvlášť si připravíme jíšku, kterou zředíme šťávou z pečení, případně ještě rozředíme vývarem, omáčku okyselíme citronovou šťávou a vínem a povaříme. Dobrou chuť.
Další recepty:
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Kuře na divoko podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Kachna na medu zve ke stolu.
Pečená kachna s jablky kterou podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.
Játra na divoko ke kterém přidáme brusinky.
Rýžový nákyp s jablky upečeme v troubě.
Kuře na slanině podáváme s vařenými brambory.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
V troubě pečená kachna
Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší recept kachna na divoko.