Recepty > polévky > jitrnicová zabijačková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru vývaru z masoxu, lžíce sádla, 1 malá cibule, 40g krup nebo krupek, 2 jitrnice (200 g), česnek, mletý pepř, majoránka, polévkové koření, případně trochu Vegety, sůl
Recept na přípravu:
Propláchnuté kroupy namočíme na několik hodin do studené vody, osolíme, uvaříme do měkka, procedíme a propláchneme vodou. Na rozehřátém másle osmažíme dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli, zalijeme vývarem, přidáme měkké kroupy, třený česnek, koření (Vegetu) a povaříme 3 minuty. Do polévky přidáme rozmělněnou náplň ze 2 jitrnic, přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme minutu. Hned podáváme.
Další recepty:
Bramborová česnečka s česnekem.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Polévka z jelítek do které přidáme uvařené kroupy.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Fazolačka s uzeným masem posypeme ji nakrájenou pažitkou.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Zabijačková polévka z jelit.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Jitrnicová polévka
Jitrnicová zabijačková polévka přináší na české talíře svoji chuť.