Recepty > polévky > jitrnicová polévka z vývaru
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,25 litru vývaru po vaření jitrnic, 3 dl vepřové krve, 500 g větších krup, stroužek česneku, pepř, nové koření, majoránka
Recept na přípravu:
Do vařícího vývaru za stálého míchání přilévame přes jemný cedník vepřovou krev. Když se zavaří, vložíme do polévky předem uvařené a ve studené vodě propláchnuté kroupy, přidáme utřený česnek, koření, podle potřeby osolíme a za občasného míchání necháme přejít varem. Krev se nesmí dlouho vařit. Jitrnicová polévka se hned podává.
Další recepty:
Hříbky na smetaně podusíme.
Salátová polévka recept.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Jitrnicová polévka s nasekanou petrželku.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Šunkové knedlíčky do polévky zaváříme.
Rajská polévka s nočky které zavaříme.
Kuřecí vývar s noky které připravíme z krupičky.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Koprová kulajda s na kousky pokrájenými vejci.
Sýrové nočky do polévky
Ochutnejte recept jitrnicová polévka z vývaru.