Recepty

Recepty > polévky > jitrnicová polévka s většími kroupami

Jitrnicová polévka s většími kroupami

Suroviny potřebné pro přípravu:

vývar po vaření jaternic (cca 1 a 1/4 litru), 3 dl vepřové krve, 500 g větších krup, stroužek česneku, pepř, nové koření, majoránka

Recept na přípravu:

Do vařícího vývaru za stálého míchání přilévame přes jemný cedník vepřovou krev. Když se zavaří, vložíme do polévky předem uvařené a ve studené vodě propláchnuté kroupy, přidáme utřený česnek, koření, podle potřeby osolíme a za občasného míchání necháme přejít varem. Krev se nesmí dlouho vařit, protože po dlouhém vaření se sráží a polévka získává nepříjemnou tmavošedou barvu.

Další recepty:
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Jitrnicová polévka z vývaru.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Husí polévka kaldoun s knedlíčky.
Srbská čorba se zeleninou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Majonéza s kari do které přidáme smetanu a citronovou šťávu.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Slepičí polévka s nudlemi a masem.
Šunkové noky do polévky

Recepty
Motto

Jitrnicová polévka s většími kroupami má svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.