Recepty > polévky > jitrnicová polévka s česnekem
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny jsou uvedeny přímo v receptu.
Recept na přípravu:
Do tří čtvrtin litru horké vody vymačkáme 1 jitrnici, okořeníme majoránkou, 2-3 stroužky česneku, půl kostičkou masoxu, dosolíme a přidáme 2-3 oloupané brambory nakrájené na kostičky. Vaříme do změknutí brambor (asi 15 minut).
Další recepty:
Bouillabaisse z plodů moře.
Fazolová čorba ze zelených fazolek.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Španělská polévka gazpacho podávaná vychlazená.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Francouzská bramboračka dochucená majoránkou.
Králičí polévka se smetanou a sušenými houbami.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Andaluské gazpacho chutná s pečivem.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou.
Francouzská majonéza s trochou hořčice.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Jitrnicová polévka
Jitrnicová polévka s česnekem přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.