Recepty

Recepty > vepřové maso > jitrnice pečené na pánvi se zelím a bramborem

Jitrnice pečené na pánvi se zelím a bramborem

Potřebné suroviny:

1 jitrnice, 200 g okapaného kysaného zelí, 4-5 vajec, brambory, mletý pepř, sůl, olej, 2 středně velké cibule

Postup přípravy:

Cibule nakrájíme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
Jitrnici vymačkáme ze střívka, rozmačkáme vidličkou a na rozpálené teflonové pánvi osmažíme za stálého míchání nasucho dozlatova. Když je jitrnice osmažená dokřupava, zalijeme jí rozšlehanými osolenými a opepřenými vejci, která necháme za stálého míchání srazit. Brambory uvaříme obvyklým způsobem, zelí necháme okapat.
Jitrnici, brambory a zelí položíme na talíř, zasypeme cibulkou a podáváme.

Další recepty:
Pikantní vepřové kotlety podáváme se zeleninovým salátem.
Kroupová polévka s houbami kterou posypeme sekanou petrželkou.
Medová marináda na maso.
Naložené vepřové řízky podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Játrový guláš zalijeme smetanou.
Hovězí plátky na houbách podáváme s rýží nebo těstovinami.
Zabijačkový guláš z krkovice dochutíme majoránkou.
Kroupová polévka s uzeným masem kterou ozdobíme majoránkou.
Zapečená vepřová krkovice s bramborovou kaší.
Segedínský guláš se zelím.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Halušky se zelím a uzeným masem které zaváříme do vroucí vody.
Pikantní vepřová krkovička s plátky pokrájeného česneku.
Recept na jídlo buřtguláš

Recepty
Motto

Jitrnice pečené na pánvi se zelím a bramborem pohladí oko i chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.