Recepty > polévky > jihočeská klouzková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g klouzků, zelená petrželka, 800 ml vody
Jíška: 2 lžíce másla, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
Kapání: 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, špetka soli, nepatrně muškátového květu
Recept na přípravu:
Klouzky očistíme, nakrájíme je na plátky a povaříme v osolené vroucí vodě. Po 10 minutách přidáme jíšku a za stálého míchání vaříme ještě přibližně 15 minut. Poté přidáme kapání a vaříme dalších 5 minut. Nakonec ozdobíme zelenou petrželkou.
Další recepty:
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Srbská čorba se zeleninou.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Hrachová polévka s párkem a rozmačkaným česnekem.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Pečená dýně Hokaido chutná s bílým jogurtem.
Polévka z dýně hokaido s kokosovým mlékem případně smetanou.
Jihočeská zelnice s dozlatova osmaženou cibulkou.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Polévka z dýně Hokaido
Jihočeská klouzková polévka má svoji chuť.