Recepty > kuře > jemná paštika z drůbežích jater
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g kuřecích jater, 5 vajec, 2 cibule, 2 česneky, sůl, kuličkový pepř, olej nebo husí sádlo
Postup přípravy:
Na rozehřátém oleji nebo husím sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které přidáme očištěná kuřecí játra. Játra dobře ze všech stran osmažíme a přidáme nadrobno nakrájený oloupaný česnek. Dodusíme na menším plameni, játra musí být kompletně propečená. Do mixeru vložíme natvrdo uvařená, oloupaná vejce, usmažená játra i s cibulkou a česnekem, osolíme, přidáme nahrubo nadrcený pepř a vše pečlivě rozmixujeme nebo umeleme na masovém strojku. Necháme alespoň půl hodiny odležet a podáváme na pečivu s trochou másla nebo vypečeného kuřecího nebo drůbežího tuku.
Další jídla:
Kuřecí roláda pečená v alobalu.
Italská zeleninová polévka s permezánem.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Bramborový salát dáme odležet.
Kuře ala kachna pečeme na zelí.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Polévka cibulačka se sýrem posypaná petrželkou.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Kuřecí játrová paštika kterou necháme vychladnout ve formě.
Asijské nudle z kuřecích prsních řízků krátce osmahneme.
Asijské kuřecí řízečky
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm jemná paštika z drůbežích jater.