Recepty > polévky > jemná koprová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g brambor, 500 ml mléka nebo sladké smetany, šťáva z poloviny citronu, 1-2 žloutky, svazek kopru, sůl, kmín, 20 g mouky, 3/4 l vody
Recept na přípravu:
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do horké osolené vody s kmínem. Když jsou téměř měkké, přilijeme mléko, do kterého zakvedláme mouku. Necháme povařit, přidáme žloutek rozkvedlaný v části odděleného mléka, zakapeme citronovou šťávou, přidáme nadrobno nasekaný kopr a provaříme.
Další recepty:
Domácí tatarka se sardelovou pastou.
Koprová polévka s houbami kterou přisolíme a okyselíme octem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Koprová polévka s mlékem vaříme na mírném plameni.
Tradiční kulajda se žloutky.
Soljanka po gruzínsku s nadrobno posekanou petrželkou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Koprová polévka bez mléka s chlebem jako přílohou.
Poctivá domácí bramboračka zahuštěná jíškou.
Koprová omáčka z bešamelu dochucená do sladkokysela.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Jemná bramborová polévka se žloutkem.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Houbová omáčka z lišek
Jemná koprová polévka přináší na české talíře svoji chuť.