Recepty > polévky > jelítková polévka s kroupami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 jelítka, 40 g cibule, 20 g sádla, 80 g krup, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka
Recept na přípravu:
Večer si namočíme kroupy. Druhý den namočené kroupy uvaříme do měkka v osolené vodě. Cibuli spěníme na sádle, zředíme vodou, přidáme vytlačená jelítka, prolisovaný česnek, špetku majoránky, osolíme, opepříme a povaříme. Do hotové jelítkové polévky přidáme uvařené kroupy.
Další recepty:
Francouzská zeleninová polévka s na kostičky nakrájenými brambory.
Zelňačka s klobásou a bramborami.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Hrachová polévka ze sáčku je rychle hotova.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém chladném místě.
Vepřový vývar s kroupami do kterého přidáme předvařené kroupy.
Houbová polévka na kyselo podle chuti dochutíme maggi.
Jemná cibulačka s vejcem.
Francouzská pórková polévka
Ochutnejte recept jelítková polévka s kroupami.