Recepty

Recepty > polévky > jelítková polévka

Jelítková polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr vody, 200 g vepřového masa bez kostí, 1 větší jelítko, 30 g sádla, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 střední cibule, 30 g másla, 30 g krupek, sůl, mletý pepř, majoránka, česnek

Recept na přípravu:

Na rozehřátém sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a necháme je osmahnout. Podlijeme vodou, osolíme a dusíme téměř doměkka. Poté přidáme očištěnou, drobně nakrájenou zeleninu, trochu pepře a majoránky, 2 stroužky česneku utřeného se solí, dolijeme vodou na potřebné množství a vaříme asi 20 minut. Nakonec v polévce rozmícháme obsah jelítka a krupky, které jsme předtím uvařili zvlášť v osolené vodě a promastili máslem.

Další recepty:
Bramborová česnečka s česnekem.
Gulášová polévka z hovězího masa s česnekem.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Fazolačka s uzeným masem posypeme ji nakrájenou pažitkou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Polévka z jater kterou zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Jelítková polévka s kroupami

Recepty
Motto

Jelítková polévka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.