Recepty > moučníky a dezerty > jednoduché bavorské vdolky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 kg polohrubé mouky, 0,2 l mléka, 25 g droždí, 3 lžíce cukru, 1 vejce, 2 žloutky, 6 dkg tuku, citrónová kůra, špetka soli, olej na smažení, tvrdý tvaroh, marmeláda, šlehačka
Recept na přípravu:
Droždí promícháme s cukrem, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme na teple vykynout. Do prosáté mouky přidáme vejce, žloutky, citrónovou kůru, rozpuštěný tuk, špetku soli, zalijeme zbylým mlékem a kváskem. Těsto promícháme, propracujeme nahusto a necháme ještě asi 1 hodinu na teple kynout. Vykynuté dáme na pomoučený vál, vyválíme na silnější plát, a kulatým vypichočem vykrajujeme vdolečky., narovnáme je na pomoučené prkno a necháme ještě kynout. Smažíme zvolna po obou stranách na oleji dozlatova. Necháme prochladnout, potřeme marmeládou posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme šlehačkou.
Další recepty:
Americké pancakes podáváme s džemem.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Vdolky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Kynuté bramborové koblihy na které můžeme dát sladkou marmeládu.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Masopustní koblihy
Jednoduché bavorské vdolky vykouzlí na stole lahodnou chuť.