Recepty

Recepty > polévky > jednoduchá bramboračka

Jednoduchá bramboračka

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 4 porce: 30 dkg brambor, 1,25 litru vody, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, kousek celeru, sůl, muškátový květ

Recept na přípravu:

Zeleninu očistíme, nakrájíme nadrobno a dáme vařit do vody. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky a přidáme do vody k zelenině, osolíme a vaříme, až je vše měkké. Poté brambory i se zeleninou rozšťoucháme, přidáme máslo a sůl podle chuti. Polévku můžeme také dozdobit sekanou zelenou natí (pažitkou, petrželkou, celerovou).

Další recepty:
Poctivá domácí bramboračka s chlebem.
Frankfurtská polévka s párkem nakrájeným na kolečka.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Polévka z červené čočky se zázvorem lahodí oku ozdobená koriandrem.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Jednoduchá česneková polévka je při podávání doplněna osmaženými kostičkami chleba.
Gulášovka s párkem je zahuštěná podle potřeby.
Staročeská bramboračka s houbami je okořeněná majoránkou.
Babiččina bramboračka

Recepty
Motto

Jednoduchá bramboračka se šunkou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.