Recepty > polévky > játrový krém
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g hovězích jater, malý kousek mrkve, celeru a petržele, 1 malá cibule, 4 lžíce sádla, 30 g hladké mouky, sůl, masox, 1 1/4 litru vody, pažitka
Recept na přípravu:
Játra, cibuli a zeleninu nakrájíme na drobné kousky, osmažíme na 2 lžících sádla, zalijeme 1/2 litrem vody až změknou. Potéje rozmixujeme nebo prolisujeme. Ze zbytku sádla a z mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji zbylou vodou. Rozšleháme, osolíme a vaříme 20 minut. Přidáme játrovou směs a masox a ještě krátce povaříme. Před podáním vložíme od polévky drobně nakrájenou pažitku.
Další recepty:
Chřestový krém krátce povaříme.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Srbská čorba se zeleninou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Pórková polévka s vajíčkem ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa rozehraje své chutě.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Játrové knedlíčky do polévky
Játrový krém přináší na talíře svoji chuť.