Recepty > polévky > játrové polévkové knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g jater, 2 lžíce mléka, 1 houska, 1 uvařený žloutek, 1 lžička na jemno nakrájených hub, 1celé vejce, trocha proseté strouhanky, sůl, špetka mletého pepře, špetka majoránky (nebo petrželky, bazalky apod.)
Recept na přípravu:
Játra odblaníme, očistíme a naškrábáme nebo rozmixujeme. V mléce namočenou housku prolisujeme přes síto (nebo rozmixujeme) a vše dobře smícháme s jedním uvařeným a prolisovaným žloutkem, s troškou (asi 1 lžičkou) na jemno nakrájených hub se špetkou majoránky. Přidáme ještě jedno celé vajíčko, trochu proseté strouhanky, sůl a špetku mletého pepře. Ze směsi uděláme malé knedlíčky, které zavaříme do vařící polévky.
Další recepty:
Játrové karbanátky podáváme s brambory.
Polévkové knedlíčky z droždí vaříme podle velikosti 3-5 minut.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Šunkové knedlíčky do polévky tvarujeme z těsta.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Polévkové knedlíčky
Játrové polévkové knedlíčky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.